Energi Optimering

Nettomåleordningen
Nettomåleordningen er en ordning, så du kan bruge det offentlige elnet som batteri til den strøm, du får i overskud fra solcelleanlægget. I princippet løber din elmåler baglæns, når du producere mere strøm, end du selv kan bruge, og du kan hente strømmen tilbage uden at betale for den, når du har brug for det. Ordninge omfatter alle typer vedvarende energianlæg, som levere strøm tilprivate og offentlige bygninger, op til 6 kW.

Garanti

Producenterne af solcelleanlæg lover typisk en produktgaranti på mellem 5 og 10 år på solpaneler og vekselretter.

Miljø

Solenergi og verdens reneste energi. Et solcelleanlæg udleder ingen forurening og ingen affaldsprodukter til miljøet. Installere du et anlæg på 6 kW, der ved optimal plecaering producere ca, 5.500 kWh om året, sparer du faktisk miljøet for ca. 2.750 kilo CO2 om året.

Økonomi

Håndværkerfradraget fortsætter i 2012. Det betyder, at pricate kan få håndværkerfradraget for arbejdsløn (inkl. moms) til service og vedligeholdelse i hjemmet - herunder opsætning af solcelleanlæg. Fradraget kan maksimalt udgør 15.000 kr. årligt pr. person over 18 år i husstanden.

Det er idag en mulighed for at afskrive investerigen af solceller. For nogle kan det gøred med fordel, for andre ikke. Det afhænger blandt andet af din privatøkonomi, og det er derfor vigtigt, at du søger rådgivning hos din revisor og hvilke regler og ordninger, du med fordel kan benytte, bår du skal investere i et solcelleanlæg.